Szervezés, tervezés

A menyasszonynak nem feladata részt venni a saját lánybúcsújának a megszervezésében, ezt ne is várjátok tőle.

Ez abszolút az udvarhölgyek, vagy a legjobb barátnő feladata, nekik viszont szabad kezük van (a megengedett kereteken belül).

Így aztán úgy is dönthettek, hogy az ara, vagy egyikőtök lakásán töltitek az estét, netán a nyakatokba veszitek a várost, esetleg elutaztok valahová.

Minden alternatíva jó, a lényeg a szórakozás, és a lánykor végének megünneplése!

Dajdajozás a városban, lánybúcsú Balaton mellett, esetleg külföldön; mindegyik remek alternatíva, de fontos meggondolni, összeszámolni, hogy milyen keretek között mozogtok, mind időben, mind pedig anyagilag.

Sem az arára, sem más résztvevőre nem róhattok olyan terhet, amit nem bír el.

Ha valaki nem tudja kifizetni, akkor ne várjátok el tőle, hogy kérjen kölcsön, vagy éhezzen hó végéig, hiszen a cél nemes, a jobban keresők akár be is segíthetnek.

Döntsetek bárhogy is, azért azt tartsátok szem előtt, hogy a spontaneitás csak akkor szórakoztató, ha biztos háttér van mögötte.

Otthoni berkekben

Ha úgy határoztok, hogy valakinél összeültök, az is szervezést igényel.

Megbeszélhetitek, hogy kinél, sőt, adott esetben a menyasszonynál is gyűlhettek, de akkor ilyen szinten őt is be kell vonni, és plusz feladatokat róttok rá ezzel, mint a takarítás, másnapi mosogatás, ilyesmi.

Bárkinél tartjátok is, igyekezzetek egymás segítségére lenni, hiszen még egy ötfős összejövetel is generálhat annyi szemetet és mosatlant, amit napokig lehet eltakarítani.

Megbeszélhetitek továbbá, hogy ki mit hoz: az egyik salátát, a másik hideg sültet, a harmadik és a negyedik sört és bort, az ötödik valamilyen töményet, a hatodik társasjátékot, és így tovább.

Mindenki olyan feladatot kapjon, ami illik hozzá, és akkor nem lehet hiba.

Ha valakiről tudjátok, hogy a zacskós levest is recept alapján főzi, arra értelemszerűen nem biztos, hogy szerencsés élelmezési feladatot osztani, és az absztinens sem feltétlenül vesz szívesen nagy üveg vodkát.

A csapatmunka lényege a feladatmegosztás, és csak akkor működhet igazán jól, ha mindenki azt teszi, amihez a legjobban ért.

A programterv összeállításával is a vezető egyéniséget bízzátok meg, úgy biztosan nem lesz üresjárat, kínos hallgatás lágy tücsökciripeléssel.

Elutazós lánybúcsú

Elutazós lánybúcsú

Ha egyikőtök sem vállalja, hogy az ara érdekében leamortizálhatjátok a lakását, akkor akár el is utazhattok valamerre. Rendben, nem mindenki engedheti meg magának, hogy Bora Borán búcsúztassák, viszont belföldön is rengeteg olyan helyszín van hazánkban is, ahol emlékezetessé lehet tenni egy ilyen eseményt. A Balaton például kiváló helyszín ilyen célokra, hiszen mindenhonnan megközelíthető, és szinte kifogyhatatlan a szórakozási formák tárháza a partokon.

Ha a lánybúcsú Balaton környékére kerül szervezésre, akkor mindenképpen fontoljátok meg, hogy elmenjetek vitorlázni egy jót

Amennyiben sikerül jó időpontot foglalni egy kimondottan balatoni búcsúztatásokkal is foglalkozó cégnél, akkor mindenképpen éljetek a lehetőséggel, hiszen igazán felemelő érzés bulizva szelni a habokat.

Itt, akárcsak egy utazási irodánál, több csomag közül lehet választani.

Dönthettek úgy, hogy csak pár órácskát vitorláznátok, de akár úgy is, hogy az egész napot erre szánjátok, és megmutatjátok a világnak, hogy milyen fából faragtak titeket!

A vitorláshoz szakképzett kapitány is jár, valamint korlátlan italfogyasztás a fedélzeten, tehát akadálya annak nem lesz, hogy jól szórakozzatok.

Még hűvösebb időben sem elvetendő ötlet, a Balaton ősszel legalább olyan szép, mint a nyári verőfényes napsütésben.

Ha kedvetek tartja, és azt a csomagot választjátok, akár még a hajón is éjszakázhattok, de a klub szállodájába is behúzódhattok, ha rossz idő van, ott is van bár, rengeteg itallal.

Mindezek mellett karszalagot is kaptok, ami ingyenes belépést és kedvezményes fogyasztást biztosít a legjobb szórakozóhelyeken, tehát akkor sem áll meg a buli, amikor partot értek.

A lánybúcsú Balaton mellé szervezve igazi, egész életre szóló élmény lehet, ha összefogtok, nagyon kellemes napokat szerezhettek házasulandó barátnőtöknek.

Városi kalandok

Városi kalandok

Ha nem szeretnétek elutazni, de egy helyben sem szeretnétek maradni, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy tegyetek egy jó kis éjszakai túrát a városban.

Elsősorban a fővárosra gondolok, hiszen itt 0-24-ben találhattok magatoknak olyan helyet, ahová be lehet ülni egy-két rundóra, és ha korán elkezditek a sétát, akkor annál több helyet ejthettek útba.

Mellette (vagy inkább előtte) akár még kulturális programot is szervezhettek városnézéssel, vártúrával, dunai hajókázással, hogy utána szellemileg is felfrissülve vethessétek bele magatokat az éjszakába.

Essen a választásotok akár szórakozóhelyre, akár étteremre, bárra, netán koncertre, a lényeg, hogy jó előre nézzétek ki, mi az, ami mindenkit egyformán érdekel, hogy senkinek se kelljen unatkoznia, kirekesztve éreznie magát.

Ha olyan a hely, akkor érdemes jó előre lefoglalni a helyeteket, hogy ne érjen váratlan meglepetés és küldjenek el a bejárattól.

Igen illúzióromboló, ha feltüzelitek az arát, és a helyszínen szembesültök vele, hogy mégsem jön össze.

Sok helyen a jegyeket is meg lehet előre venni, ezen is érdemes elgondolkodni, valamint úgy kalkulálni az idővel, hogy még időben odaérjetek.

Persze bármi közbejöhet, előfordulhat, hogy annyira jól érzitek magatokat, hogy leragadtok, megfeledkeztek az időről, és elúszik a foglalásotok.

Ilyenkor jön jól, ha valakit kineveztek kapitánynak, aki levezényli az egész estét.

Az ideiglenes főnök, ha elvállalja, akkor jobb, ha tisztában van vele, hogy felelőssége is van, jobban oda kell figyelnie mindenkire, tehát ajánlatos nem elsőként a legjobban berúgni.

Ha vidékről jöttök, akkor ajánlatos valami szállást foglalni egyetlen éjszakára, hogy ne a közpadon kelljen aludni, és taxira sem árt félretenni valamennyit, hiszen a fáradtság nagy úr, Budapest pedig nagy város. 

Városi kalandok

SuperBroker