Játékok, feladatok

Játszani mindenki szeret, nem igaz?

Ahhoz, hogy jó hangulatban teljen az este, nem feltétlenül elég benyakalni néhány üveg italt és egymás kínjain szórakozni.

Persze az ital sokat segít a hangulat feldobásában, nem mintha a lánybúcsúk a kellemetlen, feszengő hangulatról lennének híresek, de azért túlzásba se kell vinni.

Pont emiatt érdemes az eseményt legkésőbb egy héttel az esküvő előttre szervezni, hogy legyen mindenkinek ideje felgyógyulni belőle.

Viszont ha nem elég a tinta és a sztorizgatás, akkor rengeteg féle játékot, feladatot kipróbálhattok attól függően, hogy hol és milyen körülmények között, mekkora létszámmal tartjátok. 

Lakásban tartott lánybúcsú

Megvan annak az előnye, ha ismerős terepen, fedett helyen tartjátok meg a búcsúztatást.

Egyrészt nem kell tekintettel lennetek az időjárásra, nem fog titeket meglepni se eső, se hó.

Másrészt, ha a szomszédok előre figyelmeztetve vannak, akkor (a törvény szerint megengedett decibelszámot nem nagyon átlépve) szinte bármit megcsinálhattok, amihez csak kedvetek van.

Annyit beszélgethettek, kiabálhattok, nevethettek, amennyit csak akartok, és senki sem fog kidobni zárórakor.

Ráadásul nem kell többszörös áron venni az italt, ha jó feltankoltok, akkor akár reggelig szórakozhattok.

Játékok terén pedig mindent megcsinálhattok, amihez elég nagy a lakás: 

  • Menyasszony kvíz – az arának egy előre összeállított kérdéssoron kell átküzdenie magát, amelyekre elvileg tudhatná, sőt, tudnia kéne a válaszokat, éppen ezért vicces, ha esetleg nagyon izzad egy-egy feladványon.
  • Felelsz vagy mersz – klasszikus házibuli-játék, kamaszkorából mindenkinek ismerős lehet, aki nem egy pincében serdült. Itt is meg lehet csavarni az eseményeket azzal, ha a menyasszonynak összeállítotok, netán rögtönöztök személyre szabott kérdéseket, feladatokat, büntetéseket. 
  • Székfoglalós – átvezetőnek, időtöltésnek remek, a szabályokat szerintem senkinek sem kell bemutatni: eggyel kevesebb szék van körbe rakva, mint a jelen lévők, és amikor elhallgat a zene, az a vesztes, akinek nem jut hely. A vicces büntetőfeladatok mindenki arcára nevetést csalhatnak! 
  • Ivós társasjátékok – nincs is annál jobb, mint látni, ahogy a másik egyre jobban elálmosodik, nem igaz? Azonban ha többen vagytok, akkor érdemes ezeket váltásban csinálni, hiszen nem hiányzik, hogy valaki már a buli harmadánál annyira kikészüljön, hogy elvonuljon aludni és használhatatlan legyen a továbbiakban. Ráadásul, ha felosztjátok a dolgot, akkor megvan rá az esély, hogy nagyjából ugyanolyan sebességben lesztek egyre vidámabbak, így meg tudtok állni a határon, és nem fog senki a detoxikálóban Zacher doktor úr hangjára kelni. 
  • Kártyajátékok – Unótól a vetkőzős pókerig minden! Attól függően, hogy mennyire vidám és bevállalós a társaság, kiválaszthatjátok a leginkább Nektek és a menyasszonynak megfelelőt. 
Lakásban tartott lánybúcsú
Kocsmázós, mászkálós estéhez való játékok

Kocsmázós, mászkálós estéhez való játékok

Itt már egy kicsivel cifrábbá válik a dolog, hiszen kimozdultok az otthon biztonságából, vagyis innentől kezdve felelősséggel tartoztok egymásért, de elsősorban a menyasszonyért.

Ha elszabadul a szekér, és mindenki berúg, akkor megtörténhet, hogy szétszakadtok, és bárkivel bármi megtörténhet, ami nem feltétlenül előnyös. 

Ilyen estét bármikor tarthattok, így ez inkább szóljon az összetartásról, és a menyasszony kíséréséről, mindenki igyekezzen egy kicsit félretenni az önzőségét, egyéni ambícióit.

Rendben, elismerem, vannak olyanok, akik rosszul érzik magukat, ha egy kicsit nem rájuk összpontosít a reflektor, de a szívesen szereplőknek is lehet szerepet találni!

A figyelemfüggőkből például remek ceremóniamester válhat, aki kézben tartja és levezényli az egész eseményt, így ő sem lesz mellőzve, és az ara sem fogja úgy érezni, hogy segítség és támogatás nélkül maradt, csak követni kell a vezetőt!

Ha van egy önkéntes csapatkapitány, akkor az a mászkálós eseménykor különösen jól jöhet, hiszen van, aki irányítson, kisebb az esélye, hogy minden szétcsússzon.

Tehát kimozdulós játékok szerényebbeknek és bevállalósabbaknak:

  • Végigkóstolni a várost – összeállíthattok egy útvonaltervet, amely szorosan egymás után következő kocsmákból, bárokból áll, és mindenhol inni kell valamit, majd tovább állni. Ideig-óráig jó program, de a néhányadik után már eléggé meg fog lassulni a tempó, erre készüljetek fel. 
  • Bevásároltatás – a menyasszonynak az általatok összeállított bevásárló listát kell teljesítenie, függetlenül attól, hogy mi szerepel rajta. Jó, Lamborghinit nem valószínű, hogy fog tudni venni, de egy ilyen feladatban remekül elfér egymás mellett a krémsajt, a kígyóuborka és az óvszer. Ha valami kimarad, vagy szégyelli megvenni, akkor valami vicces büntetést is kieszelhettek! 
  • Árusítás – a menyasszonynak petrezselymet, vagy más egyebet kell megpróbálja eladni idegeneknek. Ha ott vagytok vele, akkor kevesebb a félni valója, de azért nézzétek meg, hogy milyen környéken és kit szólít meg, nem árt vigyázni. 
  • Autogram-gyűjtés – ismeretlenektől kell aláírásokat gyűjtenie a pólójára, vagy akár a bőrére is. Utóbbi esetben figyeljetek, hogy valami bőrbarát filcet használjatok, nem lenne jó, ha allergiás reakció miatt az összes helye elkezdene viszketni, égni. Pólóra gyűjtött autogramoknál sem árt, ha két réteg van az arán, némelyik filc lassabban szárad, összefoghatja a bőrét és ismét az előző problémánál tarthattok. 
  • Skalpvadászat – ez már kicsit extrémebb kihívás, a menyasszonynak ruhadarabokat kell gyűjtenie idegenektől. Lehet ez akár póló, zokni, de még alsónadrág is, a lényeg, hogy valakit meg kell fűznie, hogy neki adja. Külön kihívás, ha minél többet össze tud gyűjteni. Féltékeny vőlegény esetén nemigen ajánlott, de egyébként sem ajánlatos nagyon reklámozni neki, biztos, ami biztos. 

Természetesen itt nem áll meg a történet, bármit kitalálhattok a barátnőtöknek, de tudnotok kell, hogy hol a határ.

Olyasmire semmiképpen ne próbáljátok rábeszélni, amit esetleg később megbánhat, vagy ami a kapcsolatotokra, netán az ő kapcsolatára lehet káros hatással.

Semmiképpen nem szabad erőszakoskodni, ráerőltetni a feladatokat.

Ez az Ő estéje, ti igazodtok hozzá, nem pedig Ő hozzátok. 

SuperBroker